Barion Pixel

BLOG

Mit szeretnénk elérni vagy megelőzni szellőztetővel?

Mit szeretnénk elérni vagy megelőzni szellőztetővel?

Kikerülhetetlen kérdéssel találod szembe magad akkor ha birtokba veszel és akkor is, ha felújítasz egy meglévő ingatlant. Mindenképp gondolkodj gép szellőztetésben, hogy garantálni tudd a friss, oxigéndús levegőt a bent tartózkodóknak!

Két esetben merül fel a kérdés, hogy szeretnénk-e gépi szellőztetést alkalmazni az otthonunkban vagy a rendelkezésünkre álló ingatlanunkban: Az egyik, amikor egy újonnan épült birodalmat foglalunk el, vagy egy frissen felhúzott, újépítésű házunk, vagy a házban egy új ingatlanunk lesz. A másik, egy olyan helyzet, amikor nyílászáró cseréjére, szigetelésre adjuk a fejünket és ezzel teljesen megváltoztatjuk a házunk szellőztetési paramétereit.
 

A penész megelőzését kezdjük már az elején!
 

Nem kell megvárni, amíg kialakul a probléma! Az újépítésű ingatlanok kialakítására már más szabályok vonatkoznak, gondoskodni kell a megfelelő szigetelésről, ami a ház hermetikusan történő lezárását is magában foglalja. Ebben az esetben ugyanis nem szökik ki a meleg a téli hónapokban és nem az utcát fűtjük. Ez egy dolog. De hol fog távozni a házban keletkező pára? Hogy fog szellőzni az ingatlan és hogy jut friss, oxigéndús levegő a különböző helyiségekbe? Lehetőleg folyamatosan, hogy ne fulladjunk meg. Na igen. Ezen a ponton lép a képbe a mesterséges, gép szellőztetés.
 
Már a kialakítási folyamat elején érdemes a szellőztetőrendszert beépíttetni, főleg ha több helyiség szellőztetését szeretnénk megoldani. Ehhez csövezés kell és magát a szellőztető gépet is a megfelelő helyre kell betenni az ingatlanon belül oda, ahol nem zavar. A Ventalp rendszer kiépítése nem jár hetekig tartó romboló munkával, csúcstechnológiás, antibakteriális csövekkel dolgozunk, és a megfelelő szűrőcserével hosszú évekre megbízhatóan működő szellőztető gépet szerelünk be neked.Tessék, íme a megoldás, és nem kell félóránként ablakot nyitogatnod!
 

Nee…egyszer csak ott virított a penészfolt!!
 

Sajnos, ha egy meglévő ház szigetelését szeretnénk megoldani, akkor mindenképp gondolni kell arra, hogy ha eddig nem is volt penész, az otthonunkat jobban el fogjuk zárni a levegőmozgástól, mint korábban. Nem is lehet más célunk, mint hogy megakadályozzuk, hogy egyáltalán kialakuljon penész, vagy ha már baj van, hogy stílszerűek legyünk, csírájában fojtsuk el a problémát.
 
Végleges megoldást itt is a gondosan karbantartott szellőztető rendszerek nyújtanak. A régi Kádár-kocka házakban például nem voltak ennyire jól záró rendszerek, ráadásul a fa nyílászárók is ebben az értelmezésben „lélegeznek”. Ha pl. műanyag nyílászárókat szereltetünk be, vagy speciális szigetelési eljárást alkalmazunk, készüljünk fel a változásra ezen a téren is! Itt is egy energetikai felmérést célszerű végezni, és kikérni például a Ventalp szakembereink véleményét, hogy az adott állapotában mi lesz a legmegfelelőbb megoldás, azaz melyik gépet válasszuk.
 

Nem jár a levegő? Az nagy hiba!
 

Van még egy fontos dolog, amire lehet, hogy nem is gondolnánk. Ez pedig az, hogy egészségünk szempontjából mennyire fontos a friss, oxigéndús levegő jelenléte a térben. 
 
Egy felnőtt ember friss levegő igénye óránként 30 légköbméter. Vegyünk egy átlagos hálószobát, mondjuk 12nm-es, átlagban ugyanennyi, azaz 30 légköbméter. Ami azt jelenti, hogy ha csak egyedül alszol a szobában, akkor 1 óra alatt, ha ketten alszotok, akkor fél óra alatt elfogy a levegő az adott helyiségben. Másnap kimerülten és hulla fáradtan ébredsz. Fáj a fejed és nem tudsz a munkában koncentrálni. Ingerült és morcos vagy. Érted már az összefüggéseket?
 
Ezért nem szabad elbagatellizálni a problémát.
 
Ha te is szeretnéd, hogy egy életre letudd ezt a kérdést és egészséges lakó- vagy munkakörnyezetet teremts, akkor mindenképp keresd kollégánkat ezen az elérhetőségen!
 
Árajánlatot kérek!

Kérj tőlünk árajánlatot a saját Ventalp rendszeredhez!

Kérlek, töltsd ki és küldd el a lenti űrlapot kollégáinknak, mi pedig 24 órán belül keresünk téged!

Herceg Tamás
Ventalp üzletág vezető,
szakmai kérdések

hercegtamas@ventalp.hu

+36 70 884 1400

Elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok ahhoz, hogy további információkat kapjak a megadott email címre!

Alaprajz csatolása:
Az alábbi fájlformátumok csatolása lehetséges:
zip, rar, pdf, word, excel, jpg
Kosár
Kérj ajánlatot most!