Barion Pixel

BLOG

Miért inkább a hővisszanyerős szellőztetést válasszuk az ablaknyitogatással szemben?

Miért inkább a hővisszanyerős szellőztetést válasszuk az ablaknyitogatással szemben?

Ha már nagyon unod a kényszeres szellőztetést, akkor oldd meg végleg a problémád! A Ventalp szellőztető folyamatosan friss levegőt biztosít neked.

Lehet, hogy már szinte a hobbiddá vált az, hogy ha érzed, hogy nehezebbé vált a levegő, már nyitod is ki az ablakot. De nem megyünk ilyen messzire: cseppet sem meglepő, ha élvezed, hogy a kellemes tavaszi szellő átfújja az otthonodat. De mi van, ha ez többé nem lesz kényszer?
 

így száll ki a levegő és a pénzed az ablakon
 

Ha már ez a rutinod, hogy óránként ablakot nyitsz, egy idő után nem meglepő, ha terhessé válik. Főleg télen. Az elmúlt években az energiaárak az egekbe szöktek, ezt sajnos mindannyian a saját bőrünkön érezhetjük. Horror áron felfűtjük az otthonunkat, majd egy szellőztetés alkalmával kiengedjük ezt a meleget az utcára. Szó szerint pénzt dobunk ki az ablakon! A friss levegőre odafigyelnünk elengedhetetlen, de csináljuk ezt okosan, hővisszanyerős szellőztető rendszer segítségével!
 

Nem gondoltad, hogy ilyen fontos a friss levegő?
 

Nem véletlenül érzed jól magad az erdőben, vagy egy falusi ház kertjében, az egészségünk és mentális jóllétünk szempontjából elengedhetetlen, hogy friss levegőt lélegezzünk be. Nem csak a kellemes érzet fontos szempont. Az egészségünk is meghálálja, ha megóvjuk.
 
Egy felnőtt ember friss levegő igénye óránként 30 légköbméter. Ez egy nem túl nagy hálószoba méretének felel meg. Egy átlagos hálószoba mondjuk 12nm-es. Ami azt jelenti, hogy ha csak egyedül alszol a szobában, akkor 1 óra alatt, ha ketten alszotok, akkor fél óra alatt elfogy a levegő az adott helyiségben. Hoppá! Csodálkozol, hogy kipihenetlen és kimerült vagy? Gondolom nem akarsz óránként felkelni az éjszaka közepén is szellőztetni… röhejes lenne, nem?
 

Tág a paletta
 

A kényelmetlenséget elkerülendő széles választékát találjuk ma már a szellőztető rendszereknek. Akár egy helyiséget, akár az egész ingatlant érinti a kérdés, a Ventalp termékeit most érdemes lesz végigböngészned, akár itt a weboldalon!
 
Mitől különlegesek ezek a gépek? A Ventalp által forgalmazott összes szellőztető berendezés hőcserélővel rendelkezik. A hőcserélő felelős azért, hogy szellőztetés alkalmával ne a kinti hideg levegő kerüljön be az otthonunkba. Ennek a téli hidegben nem igazán örülnénk. 
 
A készülék úgy működik, hogy elszívja bentről az elhasznált levegőt, és miközben áthalad a hőcserélőn, felmelegíti azt. Mindeközben a befelé érkező friss levegőnek átadja ezt a hőenergiát, ezáltal közel szobahőmérsékletű levegővel tudunk szellőztetni télen-nyáron.
 

Többszintű szűrőrendszer
 

A készülékek alapvető különlegessége, hogy többszintű szűrőrendszerrel rendelkeznek, melyek segítségével eltávolítják a levegőből a port, pollent, vírusokat, baktériumokat, így folyamatosan friss, tiszta levegővel látják el az otthonunkat. Nem gond neki  az sem, ha a kültéri levegő szennyezett, szmogos, mi gondtalanul pihenhetünk odabent.
 
Ha érdekelne, hozzád melyik gép vagy rendszer lenne ideális, nézz körül a termékeink között vagy a webáruházban! Ne feledd: bármikor kikérheted szakértő kollégáink véleményét is ezen az elérhetőségen!
 
Árajánlatot kérek!

Kérj tőlünk árajánlatot a saját Ventalp rendszeredhez!

Kérlek, töltsd ki és küldd el a lenti űrlapot kollégáinknak, mi pedig 24 órán belül keresünk téged!

Herceg Tamás
Ventalp üzletág vezető,
szakmai kérdések

hercegtamas@ventalp.hu

+36 70 884 1400

Elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok ahhoz, hogy további információkat kapjak a megadott email címre!

Alaprajz csatolása:
Az alábbi fájlformátumok csatolása lehetséges:
zip, rar, pdf, word, excel, jpg
Kosár
Kérj ajánlatot most!